top of page
info8971696

Sinnesstimulering i äldreomsorgen

Vi ville skriva några rader om ett ord som Vi använder ofta i mötet med verksamheter inom vård och omsorg- nämligen Sinnesstimulering.


Detta ord är så individuellt och handlar om vad som får just dig att känna harmoni och välmående.

Att ge näring till sinnen och minnen, det är sinnesstimuleringens stora uppgift och för personer som inte längre själva kan förmedla vad de uppskattat i livet får vi som är runt om kring vara nyfikna och uppmärksamma på vad som tilltalar och ger mening.


Beröring, samtal, fysisk aktivitet, mat, konst och musik, natur och djur.


Intressen kan ha varit många och bakom varje tidigare nämnt ord finns 1000 frågor. Tag tex musik, vilken musik har personen gillat? Eller djur, var du en katt eller hundmänniska eller absolut inget av dessa? Beröring, har personen levt i tvåsamhet eller ensam med familj eller utan? Alla dessa frågor är så spännande att få reda på med ett enda syfte, att hjälpa till rätt Sinnesstimulering som känns bra utifrån personens erfarenheter tidigare i livet.



Med det sagt fortsätter vi såklart att vara nyfikna på nya upplevelser men känslan att någon vill veta vem JAG är av kärlek, den känslan bygger broar i kommunikation och förståelse.


Vi på Tfhsensory har många års erfarenhet inom ämnet och vi delar gärna med oss av våra enkla tips. Boka er stund hos oss i Varberg där ni får uppleva ett stort urval av produkter som kan göra stor skillnad i samspel/kommunikation och välbefinnande.


Kontakta oss på support@tfhsensory.se eller ring 0340-777160 så berättar vi mer om ett upplägg anpassat för er❤️Alla besök är kostnadsfria och vi lovar en trevlig stund🌺


SE NÅGRA HÄRLIGA LÄNKAR FÖR INSPIRATION:







9 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Sinnesrum på Stockholms sjukhem

För knappt ett år sedan fick vi äran att vara med och skapa två stycken sinnesrum på Stockholms sjukhem. De gjorde en fin artikel som ni...

Comments


bottom of page